Eclere cu crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 6643 vizualizari

 

Retete de Pasti
Preferatele noastre, dar si ale musafirilor, dupa cum s-a dovedit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 200 ml lapte
    • 125 gr faina
    • 100 gr unt
    • un praf de sare
    • 1 lingura zahar
    • 4 oua
    Pentru crema:
    • 3 galbenusuri
    • 2 plicuri budinca de vanilie premium
    • 700 ml lapte
    • 150 gr zahar
    • 100 gr unt
    • 150 frisca lichida
    Pentru glazura:
    • 120 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se omogenizeaza bine. Cu un pos cu capat simplu sau spritat  asezam  compozitia in gramajoare mici, pastrand loc intre ele, intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, mai intai la 180 grade C pentru 5 minute, apoi la 160 grade C  pana se rumenesc. Scoatem tava si lasam cojile la racit.
Pentru crema de vanile punem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul intr-o cratita cu fund dublu si amestecam pana  se albeste si isi mareste volumul. Separat dizolvam praful de budinca in putin lapte rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Turnam amestecul cu budinca peste oua, apoi restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase si incepe sa fiarba.

Dam jos vasul, punem untul si amestecam energic. Lasam vasul sa se raceasca, amestecand ocazional. Cand crema este racita o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Cu un cutit ascutit taiem pe o parte cojile si le umplem cu crema de vanilie cu ajutorul unui pos. Dam prajiturile la rece pana pregatim glazura. Pentru glazura rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara la foc mic impreuna cu frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos vasul, o lasam sa se racoreasca usor, apoi  glazuram cu o pensula partea de deasupra a eclerelor, in 2 sau mai multe straturi. Lasam prajiturile la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata